Verzoek tot teruggave, kwijtschelding of vermindering voordeelsontneming

Als je niet (meer) in staat bent om je betalingsverplichting te voldoen bij een wederrechtelijk verkregen voordeel of ontneming kun je een verzoek tot teruggave, kwijtschelding of vermindering indienen.

Vul het formulier in arrow-right
1

Wij helpen jou met het opstellen van een rechtsgeldig document

2

Je maakt een account aan en rekent online af

3

Vanuit je eigen account kun je het complete document ophalen

Mr. Willem Jan Ausma (advocaat) legt je graag uit hoe het werkt.

Je bent veroordeeld tot betaling van een wederrechtelijk verkregen voordeel dan wel een ontneming, en je bent niet of niet meer in staat om aan je betalingsverplichting te voldoen. Dan kun je de rechter verzoeken de vordering te verminderen of kwijt te schelden. {Artikel 577b SV).

Voorwaarde is dat je financiële situatie is gewijzigd en dat deze wijziging van blijvende aard is. Indien je tijdelijk minder inkomsten hebt, beoordeelt de rechter of je in de toekomst weer in staat bent aan je betalingsverplichting te voldoen.

Door op het formulier hiernaast te klikken en de vragen te beantwoorden, wordt duidelijk of het indienen van een verzoek zinvol is. Als dat zo is maak je een beveiligd account aan en krijg je een aantal vervolgvragen voorgelegd die in het verzoekschrift worden verwerkt. Het bezwaarschrift wordt door Ausma De Jong Advocaten gecontroleerd en binnen een werkdag beschik je over een rechtsgeldig document.

Wanneer extra informatie of aanvullende bijlagen vereist zijn, word je daarvan op de hoogte gesteld.

JHO | Betrouwbaar | Professioneel | Gemakkelijk