Verzet strafbeschikking CJIB (O)

Strafrecht
1

Wij helpen u met het opstellen van een rechtsgeldig juridisch document

2

U rekent de benodigde kosten veilig af via een online betaalmethode

3

U kunt het complete document ophalen in uw eigen veilige omgeving

Het Openbaar Ministerie kan voor bepaalde strafbare feiten zelf straffen opleggen. Dit geldt voor:

  • overtredingen en misdrijven waarvoor maximaal zes jaar gevangenisstraf kan worden opgelegd, zoals mishandeling, winkeldiefstal, bedreigingen;
  • overlastfeiten zoals ordeverstoring, bedelen en vandalisme;
  • bepaalde verkeersovertredingen (brief met letter O).  

Het opleggen van een straf gebeurt in de vorm van een strafbeschikking.

Wanneer u het niet eens bent met de opgelegde strafbeschikking, kunt u in verzet gaan bij de Officier van Justitie. De strafrechter beoordeelt de strafzaak dan in zijn geheel opnieuw.

Verzet tegen een opgelegde strafbeschikking is doorgaans zinvol. Wanneer u een strafbeschikking aanvaardt en betaalt krijgt u namelijk, wanneer het om een misdrijf gaat, een strafblad. Ook relatief kleine vergrijpen zoals vernieling, belediging of heling van een fiets zijn misdrijven. Vaak is het gunstiger uw zaak voor de rechter te krijgen. Een rechter houdt meer rekening met uw persoonlijke omstandigheden, mogelijk leidend tot een lagere straf of zelfs tot vrijspraak. Bovendien kan de rechter beslissen dat een boete in termijnen mag worden betaald. {Artikel 257e SV}

Door online een aantal gerichte vragen te beantwoorden, weet u of in aanmerking komt voor het opstellen en indienen van dit verzetschrift. Komt u in aanmerking dan worden aan de hand van de online vervolgvragen uw antwoorden automatisch in een verzet schrift verwerkt en grondig gecontroleerd op juridische juistheid. 

Wanneer extra informatie of aanvullende bijlagen vereist zijn, wordt u daarvan op de hoogte gesteld. 

U kunt dit verzetschrift zelf opstellen en indienen. Kies dan voor “zelf afhandelen”. Wilt u totaal ontzorgd worden kies dan “door een advocaat”? Dan schakelen wij Ausma De Jong Advocaten voor u in voor de volledige afhandeling van uw verzetschrift.


JHO | Betrouwbaar | Professioneel | Gemakkelijk