Verzet strafbeschikking Openbaar Ministerie

Ben je het niet eens met een door het OM opgelegde straf en wil je je verhaal toelichting voor de rechter? Stel zelf je eigen verzetschrift op en wij controleren hem.

Vul het formulier in arrow-right
1

Wij helpen jou met het opstellen van een rechtsgeldig document

2

Je maakt een account aan en rekent online af

3

Vanuit je eigen account kun je het complete document ophalen

Mr. Willem Jan Ausma (advocaat) legt je graag uit hoe het werkt.

Het Openbaar Ministerie kan voor bepaalde strafbare feiten zelf straffen opleggen. Dit geldt voor:

  • overtredingen en misdrijven waarvoor maximaal zes jaar gevangenisstraf kan worden opgelegd, zoals mishandeling, winkeldiefstal, bedreigingen;
  • overlastfeiten zoals ordeverstoring, bedelen en vandalisme;
  • bepaalde verkeersovertredingen (brief met letter O).

Het opleggen van een straf gebeurt in de vorm van een strafbeschikking.

Wanneer je het niet eens bent met de opgelegde strafbeschikking, kun je hiertegen in verzet gaan. De strafrechter beoordeelt de strafzaak dan in zijn geheel opnieuw.

Verzet tegen een opgelegde strafbeschikking is doorgaans zinvol. Wanneer je een strafbeschikking aanvaardt en betaalt krijg je namelijk, wanneer het om een misdrijf gaat, een aantekening op je strafblad. Ook relatief kleine vergrijpen zoals vernieling, belediging of heling van een fiets zijn misdrijven. Vaak is het gunstiger om de zaak aan de rechter te voor te leggen. Een rechter houdt meer rekening met je persoonlijke omstandigheden, legt mogelijk een lagere straf op of kan tot een vrijspraak komen. Bovendien kan de rechter beslissen dat een boete in termijnen mag worden betaald. {Artikel 257e SV}.

Door op het formulier hiernaast te klikken en de vragen te beantwoorden, wordt duidelijk of het indienen van een verzetschrift zinvol is. Als dat zo is maak je een beveiligd account aan en krijg je een aantal vervolgvragen voorgelegd die in het verzetschrift worden verwerkt. Het verzetschrift wordt door Ausma De Jong Advocaten gecontroleerd en binnen een werkdag beschik je over een rechtsgeldig document.

Wil je online een advocaat raadplegen om te bezien wat de mogelijkheden met betrekking tot het in verzet gaan zijn? Vraag via deze link een online juridisch gesprek van Juridische Hulp Online aan op een dag en tijdstip naar keuze vanaf € 25,- (incl. BTW). 

Wanneer extra informatie of aanvullende bijlagen vereist zijn, word je daarvan op de hoogte gesteld.

JHO | Betrouwbaar | Professioneel | Gemakkelijk