Klaagschrift inbeslagneming

Strafrecht
1

Wij helpen jou met het opstellen van een rechtsgeldig document

2

Je maakt een account aan en rekent online af

3

Vanuit je eigen account kun je het complete document ophalen

Door de politie of het Openbaar Ministerie kan beslag worden gelegd op voorwerpen of geldbedragen. Dit houdt in dat je spullen of geld (tijdelijk) worden afgepakt. Dit kan bijvoorbeeld bij een aanhouding of bij een doorzoeking van een woning gebeuren.

Voor inbeslagneming kunnen verschillende redenen zijn. De politie kan bijvoorbeeld een computer of telefoon meenemen om deze te onderzoeken. Ook kan een geldbedrag in beslag worden genomen als zekerheid dat een (eventueel later opgelegde) boete, ontnemingsmaatregel of schadevergoedingsmaatregel daadwerkelijk wordt betaald. Dit wordt conservatoir beslag genoemd.

Het uitgangspunt is dat in beslag genomen voorwerpen teruggegeven worden aan de rechtmatige eigenaar. Wanneer dit (nog) niet is gebeurd, kan de rechtbank gevraagd worden om de inbeslaggenomen goederen terug te geven. {Artikel 552a SV}.

Door op het formulier hiernaast te klikken en de vragen te beantwoorden, wordt duidelijk of het indienen van een klaagschrift zinvol is. Als dat zo is maak je een beveiligd account aan en krijg je een aantal vervolgvragen voorgelegd die in het klaagschrift worden verwerkt. Het klaagschrift wordt door Ausma De Jong Advocaten gecontroleerd en binnen een werkdag beschik je over een rechtsgeldig document.

Wanneer extra informatie of aanvullende bijlagen vereist zijn, word je daarvan op de hoogte gesteld.

JHO | Betrouwbaar | Professioneel | Gemakkelijk