Klaagschrift inbeslagneming

Strafrecht
1

Wij helpen u met het opstellen van een rechtsgeldig juridisch document

2

U rekent de benodigde kosten veilig af via een online betaalmethode

3

U kunt het complete document ophalen in uw eigen veilige omgeving

Door de politie of het Openbaar Ministerie kan beslag worden gelegd op voorwerpen of geldbedragen. Dit houdt in dat uw spullen of geld (tijdelijk) worden afgepakt. Dit kan bijvoorbeeld bij een aanhouding of bij een doorzoeking van uw woning gebeuren.  

Voor inbeslagneming kunnen verschillende redenen zijn. De politie kan bijvoorbeeld een computer of telefoon vorderen om deze te onderzoeken. Ook kan een geldbedrag in beslag worden genomen ter verzekering dat een (eventueel later opgelegde) boete, ontnemingsmaatregel of schadevergoedingsmaatregel daadwerkelijk wordt betaald. Dit wordt conservatoir beslag genoemd.

Het uitgangspunt is dat in beslag genomen voorwerpen teruggegeven worden aan de rechtmatige eigenaar. Wanneer dit (nog) niet is gebeurd, kunt u de rechtbank vragen de inbeslaggenomen goederen terug te geven. {Artikel 552a SV}

Door online een aantal gerichte vragen te beantwoorden, weet u of in aanmerking komt voor het opstellen en indienen van dit klaagschrift. Komt u in aanmerking dan worden aan de hand van de online vervolgvragen uw antwoorden automatisch in een klaagschrift verwerkt en grondig gecontroleerd op juridische juistheid.

Wanneer extra informatie of aanvullende bijlagen vereist zijn, wordt u daarvan op de hoogte gesteld.

U kunt dit klaagschrift zelf opstellen en indienen. Kies dan voor “zelf afhandelen”. Wilt u totaal ontzorgd worden kies dan “door een advocaat”? Dan schakelen wij Ausma De Jong Advocaten voor u in voor de volledige afhandeling van uw klaagschrift.

JHO | Betrouwbaar | Professioneel | Gemakkelijk