Klaagschrift inbeslagneming

Heeft de politie of het OM geld of eigendommen in beslag genomen en wil je dit geld of eigendommen terug? Stel bij ons een klaagschrift op en vergroot uw kansen op teruggave.

Vul het formulier in arrow-right
1

Wij helpen jou met het opstellen van een rechtsgeldig document

2

Je maakt een account aan en rekent online af

3

Vanuit je eigen account kun je het complete document ophalen

Door de politie of het Openbaar Ministerie kan beslag worden gelegd op voorwerpen of geldbedragen. Dit houdt in dat je eigendommen (auto, laptop, telefoon, horloge) of geld (tijdelijk) worden afgepakt. Dit kan bijvoorbeeld bij een aanhouding of bij een doorzoeking van een woning of auto gebeuren.

Voor inbeslagneming kunnen verschillende redenen zijn. De politie kan bijvoorbeeld een computer of telefoon meenemen om deze te onderzoeken. Ook kan een geldbedrag in beslag worden genomen als zekerheid dat een (eventueel later opgelegde) boete, ontnemingsmaatregel of schadevergoedingsmaatregel daadwerkelijk wordt betaald. Dit wordt conservatoir beslag genoemd.

Het uitgangspunt is dat in beslag genomen voorwerpen teruggegeven worden aan de rechtmatige eigenaar. Wanneer dit (nog) niet is gebeurd, kan de rechtbank gevraagd worden om de inbeslaggenomen goederen terug te geven. {Artikel 552a SV}.

Door op het formulier hiernaast te klikken en de vragen te beantwoorden, wordt duidelijk of het indienen van een klaagschrift zinvol is. Als dat zo is maak je een beveiligd account aan en krijg je een aantal vervolgvragen voorgelegd die in het klaagschrift worden verwerkt. Het klaagschrift wordt door Ausma De Jong Advocaten gecontroleerd en binnen een werkdag beschik je over een rechtsgeldig document.

Kun je geen advocaat betalen en kom je niet in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand maar wil je wel een goed inhoudelijk verweer voeren? Voor € 150,-- vragen wij het dossier op en ontvang je een juridisch betoog zodat je zelf een goed inhoudelijk verweer kunt voeren. Voor meer informatie, klik hier.

JHO | Betrouwbaar | Professioneel | Gemakkelijk