Beklag niet vervolgen strafbaar feit

Strafrecht
1

Wij helpen u met het opstellen van een rechtsgeldig juridisch document

2

U rekent de benodigde kosten veilig af via een online betaalmethode

3

U kunt het complete document ophalen in uw eigen veilige omgeving

Het Openbaar Ministerie bepaalt welke strafbare feiten het voor de strafrechter wil brengen. De officier van justitie beoordeelt onder meer of het feit bewezen kan worden en of het algemeen belang gediend is bij vervolging. Vervolgens bepaalt de officier van justitie of kan worden volstaan met een transactie of een strafbeschikking, of dat de strafrechter zich over de zaak moet buigen.

Het kan zijn dat de officier van justitie besluit de zaak af te doen met een transactie of strafbeschikking, terwijl u als direct belanghebbende (dat bent u als u aangifte heeft gedaan, als slachtoffer of als nabestaande van het slachtoffer) vindt dat de zaak voor de rechter moet worden gebracht. In dat geval kunt u een procedure starten en de zaak rechtstreeks aan een gerechtshof voorleggen. Dit doet u via een beklag niet-vervolgen strafbaar feit. {Artikel 12 SV}

Het gerechtshof kan besluiten uw beklag te behandelen op een besloten terechtzitting. Bij deze zitting heeft u in beginsel geen advocaat nodig.  Na de inhoudelijke behandeling kan het gerechtshof het beklag gegrond verklaren. 

Als u door het hof in het gelijk wordt gesteld, betekent dit dat het Openbaar Ministerie de zaak aan de strafrechter moet voorleggen.

Door online een aantal gerichte vragen te beantwoorden, weet u of in aanmerking komt voor het opstellen en indienen van dit klaagschrift. Komt u in aanmerking dan worden aan de hand van de online vervolgvragen uw antwoorden automatisch in een klaagschrift verwerkt en grondig gecontroleerd op juridische juistheid.

Wanneer extra informatie of aanvullende bijlagen vereist zijn, wordt u daarvan op de hoogte gesteld.

U kunt dit klaagschrift zelf opstellen en indienen. Kies dan voor “zelf afhandelen”. Wilt u totaal ontzorgd worden kies dan “door een advocaat”? Dan schakelen wij Ausma De Jong Advocaten voor u in voor de volledige afhandeling van uw klaagschrift (verwijzing naar pagina werkwijze JHO) 

JHO | Betrouwbaar | Professioneel | Gemakkelijk