Aansprakelijkstelling politie

Is er schade veroorzaakt door politie optreden, was dit optreden onterecht en wil je de schade verhalen op de politie? Vul dan dit formulier in, wij doen de controle en jij krijgt een compleet document.

Opstellen aansprakelijkstelling arrow-right
1

Wij helpen u met het opstellen van een rechtsgeldig juridisch document

2

U rekent de benodigde kosten veilig af via een online betaalmethode

3

U kunt het complete document ophalen in uw eigen veilige omgeving

Mr. Willem Jan Ausma (advocaat) legt je graag uit hoe het werkt.

Als jij of een gezinslid in de woning door de politie aangehouden en is daardoor schade ontstaan aan de voordeur en/of aan andere goederen in huis en de zaak wordt vervolgens geseponeerd (doordat de verdenking niet terecht bleek of er te weinig bewijs was voor een strafzaak) kan in bepaalde gevallen de politie aansprakelijk stellen voor de geleden schade. {Artikel 6:162 Burgerlijk Wetboek}.

De schade dient zo goed mogelijk onderbouwd te worden met foto’s, hersteloffertes en aankoopbonnen. Wanneer de politie de aansprakelijkheid erkent, kan een civiele procedure worden vorkomen.

Door op het formulier hiernaast te klikken en de vragen te beantwoorden, wordt duidelijk of het indienen van een verzoek tot schadevergoeding zinvol is. Als dat zo is maak je een beveiligd account aan en krijg je een aantal vervolgvragen voorgelegd die in het verzoek worden verwerkt. Het verzoekschrift wordt door Ausma De Jong Advocaten gecontroleerd en binnen een werkdag beschik je over een rechtsgeldig document.

Wanneer extra informatie of aanvullende bijlagen vereist zijn, word je daarvan op de hoogte gesteld.

JHO | Betrouwbaar | Professioneel | Gemakkelijk