Bezwaarschrift bepalen en verwerken DNA

Wil je bezwaar maken tegen de opname van jouw DNA-profiel in de DNA-databank?

Maak bezwaar arrow-right
1

Wij helpen jou met het opstellen van een rechtsgeldig document

2

Je maakt een account aan en rekent online af

3

Vanuit je eigen account kun je het complete document ophalen

Mr. Willem Jan Ausma (advocaat) legt je graag uit hoe het werkt.

Personen die veroordeeld zijn voor misdrijven waarop een gevangenisstraf van 4 jaar of meer staat, zijn op grond van de Wet DNA-onderzoek bij veroordeelden verplicht celmateriaal af te staan. Dit geldt ook bij misdrijven met een lagere maximale gevangenisstraf, zoals eenvoudige mishandeling. Deze zijn te vinden in artikel 67 van het Wetboek van Strafvordering.

Bezwaar tegen het afnemen van DNA-materiaal of vingerafdrukken is niet mogelijk. Je kunt echter wel bezwaar maken tegen de opname van jouw DNA-profiel in de DNA-databank. {Artikel 7 Wet DNA bij veroordeelden}.

Wanneer je in het gelijk wordt gesteld, wordt jouw DNA-materiaal vernietigd. Als het bezwaar ongegrond wordt verklaard is geen hoger beroep mogelijk.

Door op het formulier hiernaast te klikken en de vragen te beantwoorden, wordt duidelijk of het indienen van een bezwaarschrift zinvol is. Als dat zo is maak je een beveiligd account aan en krijg je een aantal vervolgvragen voorgelegd die in het bezwaarschrift worden verwerkt. Het bezwaarschrift wordt door Ausma De Jong Advocaten gecontroleerd en binnen een werkdag beschik je over een rechtsgeldig document.  

Wanneer extra informatie of aanvullende bijlagen vereist zijn, word je daarvan op de hoogte gesteld. 

 JHO | Betrouwbaar | Professioneel | Gemakkelijk