Sommatie brief

Wilt u dat iemand stopt met het verspreiden van vervelende berichten op social media? Ook wel de "terugblafbrief" genoemd. Stel zelf uw sommatie brief of inclusief juridische controle

Sommatie opstellen arrow-right
1

Wij helpen jou met het opstellen van een rechtsgeldig document

2

Je maakt een account aan en rekent online af

3

Vanuit je eigen account kun je het complete document ophalen

Mr. Willem Jan Ausma (advocaat) legt je graag uit hoe het werkt.

Het staat een ieder vrij om aangifte te doen tegen aanstootgevend gedrag van een ander. Maar als dit tevens gepaard gaat met openbaarmaking via media (radio en TV) dan wel social media (Facebook, Twitter en Instagram) of anderszins waardoor je schade lijdt, kan er op passende wijze worden gereageerd door de verspreider te sommeren hiermee te stoppen en berichten te verwijderen. Gaat de ander toch door met het verspreiden van verhalen dan kunnen na het versturen van de sommatiebrief gerechtelijke stappen worden ondernomen. Hiervoor ga je naar het formulier Aangifte van smaad en/of laster. Verder kan een voorlopige voorziening bij de civiele rechter worden gevraagd. Hiervoor heb je een advocaat nodig. Voor vragen kun je contact opnemen met Ausma De Jong Advocaten.

Door op het formulier hiernaast te klikken en de vragen te beantwoorden, wordt duidelijk of het versturen van een sommatiebrief zinvol is. Als dat zo is maak je een beveiligd account aan en krijg je een aantal vervolgvragen voorgelegd die in de sommatiebrief worden verwerkt. Deze brief door Ausma De Jong Advocaten gecontroleerd en binnen een werkdag beschik je over een rechtsgeldig document.   

Wanneer extra informatie of aanvullende bijlagen vereist zijn, word je daarvan op de hoogte gesteld.

Je kunt dit verzoekschrift enkel zelf opstellen en indienen.

JHO | Betrouwbaar | Professioneel | Gemakkelijk