Aangifte smaad en/of laster

U wordt valselijk in het openbaar beschuldigd van een strafbaar feit en wilt aangifte doen van smaad en/of laster! Stel zelf uw aangifte op inclusief juridische controle.

Stel aangifte op arrow-right
1

Wij helpen jou met het opstellen van een rechtsgeldig document

2

Je maakt een account aan en rekent online af

3

Vanuit je eigen account kun je het complete document ophalen

Mr. Willem Jan Ausma (advocaat) legt je graag uit hoe het werkt.

Sinds de #MeToo campagne is het aantal aantijgingen van verkrachting en seksuele intimidatie aanzienlijk gestegen. Het staat een ieder vrij om aangifte te doen maar als dit tevens gepaard gaat met openbaarmaking via media (radio en TV) dan wel social media (Facebook, Twitter en Instagram) of anderszins en je daardoor schade lijdt, kan er op passende wijze worden gereageerd door de ander te sommeren hiermee te stoppen en berichten te verwijderen. Gaat de ander toch door met het verspreiden van verhalen dan kunnen na het versturen van de sommatiebrief gerechtelijke stappen worden ondernomen.

Indien de aantijgingen verder gaan kan er aangifte worden gedaan van smaad en/of laster.

Door op het formulier hiernaast te klikken en de vragen te beantwoorden, wordt duidelijk of het doen van aangifte zinvol is. Als dat zo is maak je een beveiligd account aan en krijg je een aantal vervolgvragen voorgelegd die in de aangifte worden verwerkt. Deze aangifte wordt door Ausma De Jong Advocaten gecontroleerd en binnen een werkdag beschik je over een rechtsgeldig document. 

Wanneer extra informatie of aanvullende bijlagen vereist zijn, word je daarvan op de hoogte gesteld. 

Je kunt dit verzoekschrift enkel zelf opstellen en indienen.

JHO | Betrouwbaar | Professioneel | Gemakkelijk