Rijbewijs terugkrijgen na tien dagen

Het is tien dagen geleden dat uw rijbewijs is ingevorderd en u heeft nog geen bericht ontvangen van de Officier van Justitie! Dan heeft u recht om uw rijbewijs terug te krijgen!

Vraag rijbewijs terug arrow-right
1

Beantwoord een aantal vragen

2

De advocaat controleert uw aanvraag

3

Wij nemen contact op met het OM

Advocaat Willem Jan Ausma

Rijbewijs terugkrijgen

Uw rijbewijs is ingevorderd: wat nu? Uw rijbewijs kan bijvoorbeeld zijn ingehouden voor het rijden met een te hoge snelheid of er was alcohol in het spel. De Officier van Justitie moet binnen 10 dagen na invordering beslissen of uw rijbewijs ingehouden blijft.

Wanneer de beslissing niet binnen 10 dagen wordt meegedeeld, kunt u het rijbewijs terugkrijgen. Dat betekend dat de Officier van Justitie te laat is en u een verzoek tot teruggave van het rijbewijs kunt doen. Dit betekent nog niet dat u het rijbewijs ook automatisch weer in bezit heeft, zodra u wacht op de Officier van Justitie kan dit nog maanden duren. Onze advocaten kunnen u erbij helpen het rijbewijs terug te krijgen zodra er na 10 dagen geen beslissing is genomen.

Hoe het werkt?

Door het beantwoorden van een aantal vragen, wordt duidelijk of het indienen van een verzoek tot teruggave zinvol is. Als dat zo is krijgt u een aantal vervolgvragen voorgelegd die in het verzoek worden verwerkt. Vervolgens maakt u een beveiligd account aan en reken u online af. Het verzoek wordt door Ausma De Jong Advocaten gecontroleerd en vervolgens wordt contact opgenomen met het Openbaar Ministerie voor de teruggave van jouw rijbewijs. Nadat contact is opgenomen ontvangt u hier van ons een bevestiging van. 

Juridische Hulp Online | Een ingevorderd rijbewijs weer snel in handen

Ingevorderd Rijbewijs

Uw rijbewijs is ingevorderd maar dit is in uw ogen onterecht en wilt hiertegen bezwaar maken.

Verschillende betaalmethodes bij het terugvragen van een ingehouden rijbewijs

De advocaat

foto van de advocaat bij het terugvragen van een ingevorderd rijbewijs

mr. Willem Jan Ausma