Brief ingevorderd rijbewijs

Uw rijbewijs is ingevorderd en u wacht op een beslissing. U heeft zwaarwegende redenen om uw rijbewijs terug te krijgen! Stel zelf uw verzoek op tot teruggave inclusief juridische controle.

Vul het formulier in arrow-right
1

Beantwoord een aantal vragen

2

Onze advocaat controleert het document

3

U ontvangt uw document

Advocaat Willem Jan Ausma

Rijbewijs terugkrijgen

Wanneer uw rijbewijs is ingevorderd is dit natuurlijk erg vervelend. De gevolgen hiervan kunnen in uw situatie groot zijn en tevens erg vervelend. U heeft bijvoorbeeld uw rijbewijs dringend nodig voor uw werk of andere zwaarwegende redenen.

Wanneer de Officier van Justitie nog geen beslissing heeft genomen is het raadzaam zo snel mogelijk een brief te sturen met het verzoek het rijbewijs terug te geven. Met onze tool kunt uzelf een verzoek tot teruggave opstellen en onze advocaten controleren het document. 

Hoe het werkt?

Door op het formulier hiernaast te klikken en de vragen te beantwoorden, wordt duidelijk of het indienen van een verzoek zinvol is. Als dat zo is maakt u een beveiligd account aan en krijgt u een aantal vervolgvragen voorgelegd die in het verzoek worden verwerkt. Het verzoek wordt door Ausma De Jong Advocaten gecontroleerd en binnen een werkdag beschik je over een rechtsgeldig document.

Klaagschrift

Wanneer de Officier van Justitie een beslissing heeft genomen en uw rijbewijs inhoudt heeft u deze brief niet nodig. U kunt een klaagschrift opstellen en naar de rechtbank sturen. Met onze tool kunt zelf een klaagschrift opstellen inclusief juridische controle.

Juridische Hulp Online | Vecht een onterecht ingenomen rijbewijs aan

De 10 dagen termijn

Na 10 dagen zonder beslissing heeft u recht om uw rijbewijs terug te krijgen.

Klaagschrift

Stel uw klaagschrift op wanneer uw rijbewijs voor lange tijd is ingehouden.

Verschillende betaalmethodes bij het terugkrijgen van een onterecht ingehouden rijbewijs

De advocaat

foto van de advocaat bij het terugvragen van een onterecht ingevorderd rijbewijs

mr. Willem Jan Ausma

Heeft de officier van justitie al besloten dat uw rijbewijs wordt ingehouden? Dan heeft u deze brief niet nodig. Stuur in dat geval ons voorbeeld klaagschrift inhouding rijbewijs naar de rechtbank.