Strafdossier opvragen

Vraag via ons uw strafdossier op en ga goed voorbereid naar zitting.

Vraag dossier op arrow-right
1

Vul het formulier in

2

Onze advocaat vraagt het dossier op

3

U ontvangt uw dossier in uw eigen beveiligde omgeving

Strafdossier opvragen

Zelf kunt u geen strafdossier opvragen bij de overheid. Wanneer u bijvoorbeeld een strafbeschikking heeft gekregen of wanneer u moet voorkomen ontvangt u het dossier niet. Onze advocaten kunnen dit dossier wel voor u opvragen, zodat u goed voorbereid richting een zitting kan gaan. De online strafrecht advocaat vraagt uw strafdossier op en stelt het digitaal ter beschikking. Zo kunt u waar en wanneer u wilt, te alle tijde uw eigen strafdossier inzien.

In de volgende situaties is het mogelijk uw strafdossier op te vragen:

  • Strafbeschikking OvJ;
  • Oproep (T)OM-zitting;
  • Oproep rechtbank (kantonrechter, politierechter of meervoudige kamer), gerechtshof (hoger beroep) of Hoge Raad (cassatie).

Waarom het strafdossier opvragen?

In alle gevallen is het raadzaam om over het strafdossier te beschikken. Het geeft inzicht in de feiten, bewijsmiddelen en verklaringen alsmede de verdenking die de Officier van Justitie heeft. Dit zorgt voor een betere voorbereiding op de zaak en voorkomt verrassingen. 

De overige diensten van de online strafrecht advocaat

De online strafrecht advocaat biedt nog meer mogelijkheden waaronder een advies over uw strafzaak of ga in gesprek met een gespecialiseerde strafrecht advocaat. Kijk op de volgende pagina voor een persoonlijk advies:
Wilt u volledig worden bijgestaan door onze advocaten klik dan hier.

Juridische Hulp Online |Snel en eenvoudig in het bezit van uw dossier

U moet voorkomen

Naast het dossier opvragen ook advies van de strafrecht-advocaat over uw zaak.

Ontbieding politieverhoor

Een advies gesprek bij een ontbieding voor een politieverhoor.

Verschillende betaalmethodes bij het opvragen van een dossier

De advocaat bij uw strafzaak 

foto van de advocaat bij het opvragen van een dossier

mr. Willem Jan Ausma

Kijk hier voor meer informatie

Hoe controleren jullie mijn identiteit?

Wij moeten ons vergewissen van uw identiteit voordat wij uw strafdossier of proces verbaal kunnen opvragen. U kunt het strafdossier of proces verbaal dus alleen voor uzelf aanvragen. Wanneer wij twijfelen aan uw identiteit vragen wij de stukken niet op en storneren wij het door u betaalde bedrag. Wij controleren uw identiteit door de volgende gegevens met elkaar te vergelijken: de gegevens die u invult op het formulier; de gegevens die vermeld staan op een kopie van uw legitimatiebewijs; de gegevens die staan vermeld op uw strafbeschikking of dagvaarding; en uw betaalgegevens. Ook wanneer het vermoeden bestaat dat u de stukken voor de verkeerde doeleinden wilt gebruiken, verstrekken wij de stukken niet aan u.

Hoe ontvang ik mijn strafdossier of proces verbaal?

Nadat wij uw strafdossier of proces verbaal hebben ontvangen zetten wij deze stukken in uw eigen beveiligde account op onze site. Wij versturen uw strafdossier of proces verbaal niet per post of email. Normaliter ontvangt u de stukken binnen 2 werkdagen in uw account.

Wat staat in mijn strafdossier?

In het strafrecht wordt gesproken over de processtukken. Dit zijn alle stukken die relevant zijn in uw zaak. Processtukken kunnen uit allerlei stukken bestaan. Denk bijvoorbeeld aan getuige verslagen, bewijsmiddelen en verhoren.

Kan ik mijn strafdossier of proces verbaal ook zelf opvragen?

Ja, u kunt uw strafdossier of processtukken zelf opvragen. U heeft alleen geen recht op het ook ontvangen van deze stukken. U heeft slechts een recht van inzage. Dit betekent dat u de stukken mag inzien maar niet mee mag nemen. Alleen een strafrecht advocaat kan uw strafdossier of proces verbaal opvragen.

Kan ik het strafdossier of proces verbaal van iemand anders opvragen?

Nee. Wanneer wij het vermoeden hebben dat niet de persoon van wie het strafdossier of proces verbaal is deze stukken opvraagt, vragen wij de stukken niet op en storten wij het betaalde bedrag terug.