Online consult en advies op maat bij strafzaak

Ga optimaal voorbereid een strafbeschikking of zitting tegemoet. Met dit complete pakket vergroot u uw kansen op minder of geen straf.

Vul het formulier in arrow-right
1

Vul het formulier in

2

Wij beoordelen uw dossier en schrijven een advies

3

Bespreek uw zaak met een ervaren strafrecht advocaat

Online consult en advies op maat bij strafzaak

Strafdossier of proces-verbaal opvragen

De verdachte die moet voorkomen bij de officier van justitie of rechter, een strafbeschikking, boete of dagvaarding heeft ontvangen, krijgt geen dossier. De online strafrecht advocaat vraagt het strafdossier of proces verbaal op en stelt het digitaal ter beschikking. Tijdbesparend en tegen geringe kosten.

In de volgende situaties is het mogelijk het dossier opvragen:

  • Strafbeschikking;
  • Oproep TOM-zitting of OM-zitting;
  • Oproep rechtbank (kantonrechter, politierechter of meervoudige kamer), gerechtshof (hoger beroep) of Hoge Raad (cassatie).

Waarom een advies over strafdossier of proces verbaal?

In alle gevallen is het raadzaam om over het strafdossier of proces-verbaal te beschikken. Het geeft inzicht in de feiten, processen-verbaal en verklaringen alsmede de verdenking die het Openbaar Ministerie heeft. Dit zorgt voor een betere voorbereiding op de zaak en voorkomt verrassingen.

Een beoordeling door de online strafrecht advocaat zorgt voor een goed verhaal, maakt duidelijk waar de kansen liggen kan geen of minder straf betekenen.

Het consult zorgt voor een optimale en betaalbare voorbereiding. De beoordeling en het advies kunnen nader worden toegelicht en er kunnen vragen worden gesteld.

Advocaat mee naar de zitting?

Dat is uiteraard mogelijk. De advocaten van Ausma De Jong Advocaten verlenen in alle zaken rechtsbijstand. Ook Pro Deo. 

De overige diensten van de online strafrecht advocaat

De online strafrecht advocaat biedt nog meer mogelijkheden waaronder een advies over de gang van zaken, bespreking van het strafdossier of advies wat het beste is om te doen bij een verdenking of strafrechtelijke vervolging. Kijk op de volgende pagina’s voor een persoonlijk advies:

Wanneer extra informatie of aanvullende bijlagen vereist zijn, word je daarvan op de hoogte gesteld.

JHO | Betrouwbaar | Professioneel | Gemakkelijk

Kijk hier voor meer informatie

Hoe controleren jullie mijn identiteit?

Wij moeten ons vergewissen van uw identiteit voordat wij uw dossier kunnen opvragen. U kunt het dossier dus alleen voor uzelf aanvragen. Wanneer wij twijfelen aan uw identiteit vragen wij uw dossier niet op en storneren wij het door u betaalde bedrag. Wij controleren uw identiteit door de volgende gegevens met elkaar te vergelijken: de gegevens die u invult op het formulier; de gegevens die vermeld staan op een kopie van uw legitimatiebewijs; de gegevens die staan vermeld op uw strafbeschikking of dagvaarding; en uw betaalgegevens. Ook wanneer het vermoeden bestaat dat u uw dossier voor de verkeerde doeleinden wilt gebruiken, verstrekken wij uw dossier niet aan u.

Hoe ontvang ik mijn strafdossier of proces verbaal?

Nadat wij uw strafdossier of proces verbaal hebben ontvangen zetten wij deze stukken in uw eigen beveiligde account op onze site. Wij versturen uw strafdossier of proces verbaal niet per post of email. Normaliter ontvangt u de stukken binnen 2 werkdagen in uw account.

Wat staat in mijn strafdossier?

In het strafrecht wordt gesproken over de processtukken. Dit zijn alle stukken die relevant zijn in uw zaak. Processtukken kunnen uit allerlei stukken bestaan. Denk bijvoorbeeld aan getuige verslagen, bewijsmiddelen en verhoren.

Kan ik mijn strafdossier of proces verbaal ook zelf opvragen?

Ja, u kunt uw strafdossier of processtukken zelf opvragen. U heeft alleen geen recht op het ook ontvangen van deze stukken. U heeft slechts een recht van inzage. Dit betekent dat u de stukken mag inzien maar niet mee mag nemen. Alleen een strafrecht advocaat kan uw strafdossier of proces verbaal opvragen.

Kan ik het strafdossier of proces verbaal van iemand anders opvragen?

Nee. Wanneer wij het vermoeden hebben dat niet de persoon van wie het strafdossier of proces verbaal is deze stukken opvraagt, vragen wij de stukken niet op en storten wij het betaalde bedrag terug.