Advies over de strafbeschikking, het transactie voorstel of de uitspraak van de rechter

Weten waar kansen liggen wanneer verzet of hoger beroep wordt ingesteld of weten of een andere straf mogelijk is? Vul dan het formulier in en krijg een advies van een ervaren strafrecht advocaat.

Vul het formulier in arrow-right
1

Vul uw gegevens in op het formulier

2

Load de benodigde bestanden op

3

Ontvang een beoordeling en advies met daarin de te nemen vervolgstappen

Advies over de strafbeschikking, het transactie voorstel of de uitspraak van de rechter

Weten wat de mogelijkheden en kansen zijn op een lagere straf of vrijspraak bij een transactie voorstel of strafbeschikking (bij een (T)OM-zitting) dan wel een uitspraak van de rechtbank (kantonrechter, politierechter of meervoudige kamer), gerechtshof (hoger beroep) of Hoge Raad (cassatie) en weten wat precies de gevolgen zijn van het voorstel of de uitspraak? Maak dan gebruik van dit formulier.

Wat kan de online strafrecht advocaat betekenen

De online advocaat neemt het dossier door en beoordeelt het voorstel of de uitspraak. Het dossier en de beoordeling wordt in een eigen klantomgeving verstrekt.

Indien verzet of hoger beroep wordt ingesteld worden de kosten voor deze procedure in mindering gebracht op de advocaat kosten. Ook Pro Deo. De kosten worden dan in mindering gebracht op de eigen bijdrage.

Volledige bijstand door een advocaat van Ausma De Jong Advocaten of meer informatie over de advocaten? Klik dan hier.

De overige mogelijkheden

Meteen stappen ondernemen?

Voor de verdachte heeft de online strafrecht advocaat de volgende formulieren ontwikkeld:

Wanneer extra informatie of aanvullende bijlagen vereist zijn, word je daarvan op de hoogte gesteld.

JHO | Betrouwbaar | Professioneel | Gemakkelijk

Kijk hier voor meer informatie

Hoe controleren wij uw identiteit?

Wij moeten ons vergewissen van uw identiteit voordat wij uw dossier kunnen opvragen. U kunt het dossier dus alleen voor uzelf aanvragen. Wanneer wij twijfelen aan uw identiteit vragen wij uw dossier niet op en storneren wij het door u betaalde bedrag. Wij controleren uw identiteit door de volgende gegevens met elkaar te vergelijken: de gegevens die u invult op het formulier; de gegevens die vermeld staan op een kopie van uw legitimatiebewijs; de gegevens die staan vermeld op uw strafbeschikking of dagvaarding; en uw betaalgegevens. Ook wanneer het vermoeden bestaat dat u uw dossier voor de verkeerde doeleinden wilt gebruiken, verstrekken wij uw dossier niet aan u.

Hoe ontvangt u uw dossier?

Nadat wij uw dossier hebben ontvangen zetten wij uw dossier in uw eigen beveiligde account op onze site. Wij versturen uw dossier niet per post of email. Normaliter ontvangt u uw dossier binnen 2 werkdagen in uw account.

Wat staat in mijn dossier?

In het strafrecht wordt gesproken over de processtukken. Dit zijn alle stukken die relevant zijn in uw zaak. Processtukken kunnen uit allerlei stukken bestaan. Denk bijvoorbeeld aan getuige verslagen, bewijsmiddelen en verhoren.

Kan ik mijn dossier ook zelf opvragen?

Ja, u kunt uw dossier zelf opvragen. U heeft alleen geen recht op het ook ontvangen van uw dossier. U heeft slechts een recht van inzage. Dit betekent dat u het dossier mag inzien maar niet mee mag nemen. Alleen een strafrecht advocaat kan uw dossier opvragen.

Kan ik iemand anders zijn dossier opvragen?

Nee. Wanneer wij het vermoeden hebben dat niet de persoon van wie het dossier is het dossier opvraagt, vragen wij het dossier niet op en storten wij het betaalde bedrag terug.