Datum

18 oktober 2018

Categorieën

Algemeen

Auteur: Amber van der Weide

Het wordt steeds gekker, zegt Minister Dekker

Minister Dekker heeft wilde plannen om flink te gaan bezuinigen op de rechtsbijstand. De afgelopen weken spraken advocaten hier hun verontwaardiging en zorgen over uit. Maar de voorgenomen bezuinigingen raken niet alleen advocaten, sterker nog: vooral de burger wordt flink de klos als deze plannen worden doorgezet.

De gefinancierde rechtsbijstand – pro deo-zaken- kost de overheid ruim 400 miljoen euro per jaar. Zaken in het civiele recht en in het bestuursrecht, maar ook in het strafrecht moeten minder snel bij een advocaat terecht komen, zegt minister Dekker. Maar hoe, dat vertelt hij er niet bij. Hij geeft alleen aan dat in onze veranderde samenleving iedereen op eigen kracht zijn recht moet zoeken en halen. Maar hoe doet de gewone burger dat?

Mensen moeten hun problemen zelf oplossen

Hoe kan Dekker de burgers meer zelf willen laten regelen, zonder dat de burger hiertoe de juiste kennis heeft? Het ‘Probleem-oplossend vermogen van mensen’ moet worden vergroot, zo stelt Dekker. Wij Nederlanders moeten ons recht zelf weten te vinden en te halen. Blijkbaar meent Dekker dat advocaten vaak onnodig worden ingeschakeld. Zelf oplossen dus, zonder kosten voor de overheid. Weer rijst hier de grote vraag: HOE dan?

JHO helpt de burger bij het zelf-oplossen

Juridische Hulp Online biedt een oplossing. JHO geeft de burger namelijk ZELF de mogelijkheid om rechtsbescherming te zoeken, op eigen kracht en zonder direct naar een advocaat te stappen. Hoe dan? Door hen niet zelf in het wilde weg te laten e-mailen of bellen, maar door modellen aan te bieden waar een gespecialiseerde advocaat lang en grondig over na heeft gedacht. De online procedures van JHO bieden de mogelijkheid om maatwerk te maken voor alle mensen, doordat alle juridische consequenties en mogelijkheden al zijn uitgewerkt in het online-model. Zo kan de burger stap voor stap, door het invullen van onze online procedures, grotendeels zijn eigen problemen oplossen.
Precies zoals Dekker wil.

Op eigen kracht met hulp van JHO

Voor de burger is het de oplossing: zelf een juridisch correct en op maat gemaakt document opstellen, op het moment dat hij daar zelf tijd voor heeft, ook als dat s'avonds laat is. De kosten zijn niet vergelijkbaar met de kosten die een advocaat moet doorberekenen, maar het resultaat is hetzelfde en vaak zelfs beter, omdat het eindproduct helemaal op maat gemaakt is. Natuurlijk stuurt JHO de burger niet zomaar op pad met het document; de juristen van JHO checken het eindproduct en zorgen ervoor dat de burger met een gerust hart zijn recht kan halen. Op eigen kracht, met de hulp van JHO.


Delen