Datum

6 augustus 2018

Categorieën

AVG

Auteur: Willem Jan Ausma (Ausma De Jong Advocaten)

De AVG: U wilt toch geen 2 miljoen betalen? 

Zo rond februari afgelopen jaar kon niemand er meer om heen: De nieuwe Privacy wetgeving kwam er aan en daar werd flink over gepraat en geschreven! 
De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) zorgde voor onrust en paniekvoetbal binnen instellingen en bedrijven.
De vraag ‘Bent u er klaar voor?” deed velen realiseren dat niemand er al klaar voor was!  

De onbekendheid met de nieuwe regels en de enorme boetes die de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) kan opleggen wanneer de AVG niet wordt nageleefd, maakten dat vele advocatenkantoren hier gretig op in speelden. Met slogans als “ Wees niet te laat!” en “ U wilt toch geen 2 miljoen betalen?” probeerden advocaten in te spelen op de angst die heerste en op die manier de nieuwe AVG-markt te veroveren. 

JHO en de AVG 
Bij JHO constateerden we dat de traditionele advocaat astronomisch hoge bedragen rekent om de nieuwe wetgeving te implementeren binnen bedrijven. Wij zagen dat dit beter, goedkoper en efficiënter kon, onder andere doordat wij niet op de traditionele manier werken, maar gebruik maken van innovatie en techniek, zodat wij de AVG-materie snel, beter en efficiënter dan de traditionele advocaat beheersen .  

Wat hebben we tot nu toe gedaan? 
JHO heeft naar aanleiding van de AVG een totaalpakket ontwikkeld, waarbij voor bedrijven en instellingen deskundige, snelle en efficiënte zorg kon worden geleverd voor de Privacy verklaring, het Privacy beleid, de geheimhoudingsverklaring, de verwerkersovereenkomst en het verwerkingsregister. Ook bieden wij voor een mooie prijs een kort AVG consult aan, waarbij de door de bedrijven zelf opgestelde documenten door onze advocaten en juristen worden doorgelicht en getoetst aan de regelgeving.   

Onze AVG tool bleek en blijkt een groot succes. 
Wat cijfers over de afgelopen 6 weken illustreren dit: 

Aantal bezoekers naar onze AVG-site21.000
Aantal maatwerk trajecten15
Privacy verklaringen opgesteld75
Privacy beleid opgesteld21
Geheimhoudingsverklaring opgesteld35
Verwerkersovereenkomsten opgesteld24
Verwerkersovereenkomsten gecontroleerd14
Privacy Impact Analyse doorlopen51
Online AVG5

Online naar JHO!

Kortom: waarom meer betalen en langer wachten wanneer u bij JHO online alles kan regelen wat met de AVG te maken heeft! Wij zijn klaar voor een nieuwe ronde en beantwoorden uw vragen graag, online of telefonisch.

Ron Engelhart

AVG-jurist JHO


Delen